2017 egyik meghatározó esküvői trendszíne, a Pantone által az év színének választott Greenery, magyar megfelelőjén, Lombzöld árnyalat. A szín az esküvők világában a naturális, természetközeli elemekkel fogja megvillantani magát, ez a stílus pedig már idén is nagy sikernek örvendett.

De lássuk, hogy milyen elemeket érdemes zöldbe borítani, ha alapvetően nem egy erdő közepén esküszünk, de szeretnénk, hogy meglegyen a friss, természetközeli érzés.

Először is íme egy lista azokról a növényekről, amiket érdemes használni, hiszen azon kívül, hogy nagy tűrőképességűek, még jól is mutatnak.

A liliom fűtől kezdve a kukorica levélen át sok sok szépség akad a listán. Persze mind közül a saját kedvenceim az idén is slágernek számtó könnyezőpálma és a banán pálma. Ezeket többnyire kertészetekből fogjuk tudni beszerezni. Amennyiben lehetséges, olyan elemeket álmodjatok meg az esküvőre, ahol nem kell levágni a növényeket, hanem valamilyen módon cserépben tudjátok őket tartani. Legalábbis a nagyobb, idősebb növényeket. Mindig megszakad a szívem, ha vágva van egy – egy ilyen csodálatos növény.

Szemezgessetek.

Nagy nap neked esküvő esemény indusztriális különleges esküvőszervezés esküvői dekor enteriőr tervezés esküvőszervező különleges esküvő ipari esküvő minimalista esküvő

Na de mit is díszítsünk zöldekkel, hol vannak azok a pontok, ahol a leglátványosabban mutatnak majd a lombzöld árnyalatok? Íme pár elem- a menyasszonyi csokron túl – ahol érdemes kalkulálni a növényes dekorokkal.

A MEGHÍVÓ

Ez az első kommunikációs elem, amivel a meghívottak felé közölhetjük az esemény stílusát, érdemes tehát már ebbe is beleszőni a lombzöld áranyalatokat vagy az élő növényeket valamilyen módon.

Idén is trendik a vízfestékkel készült meghívók, persze ha ezt nem egyesével szeretnétek megfestetni, akkor rengeteg oldalon találtok vízfesték hatású meghívókat, vagy akár terveztethettek is sajátot egy grafikussal.

A személyes kedvenceim azok a meghívók, ahol csak mintaként jelenik meg a zöld, esetleg a boríték sejteti az esküvő fő színét.
Ha a meghívókat sikerül személyesen átadni a vendégeknek, egy- egy zöld levél vagy ágacska szuperül életre tudja kelteni a papíron szereplő mintákat és színeket.

AZ OLTÁR/ A HÁTTÉR

Aki rendszeresen olvassa a blogot, tudja, hogy oltár mániás vagyok. Ha kihelyezett ceremóniára van lehetőségetek álmodjatok meg minél egyedibb oltárként funkcionáló helyszínt, nem fogjátok megbánni. Központi eleme lesz az egész napnak, amennyiben pedig ügyesen játszotok a térrel, akár az esti buli helyszínébe is beépíthető. Ha pedig növényes hátterekről van szó, ebben a korábbi bejegyzésemben találtok pár szuper inspirációt

AZ ASZTAL

Az asztalok minden eseményen meghatározó szerepet játszanak. Díszítsük őket egyszerű zöld futókkal, ezekkel fogjuk elérni a legnaturálisabb hatást. Ha picit letisztultabb, minimalista stílust szeretnénk képviselni, elegendő egy- egy szál karakteres levelű növény, melyeket üveg vázákba helyezünk.
Ha pedig a geometrikus formákba szerelmesedtetek bele, tegyetek terráriumokat az asztalokra. Bármelyik stílust is választjátok, a zöldek mindent friss és üde koncepcióvá varázsolnak.

A másik kedvenc dekor elemem a teríték. Egy egyszerű fehér tányérra is rengeteg variációs lehetőség van. Kalkuláljatok a szalvétával, névkártyákkal és menükártyával, hiszen ezek mind, mind lehetnek a teríték részei és mindegyik hozzájárulhat a tökéletes összkép megalkotásához.

A BÁR

Kihelyezett bár, büfé asztal esetén is érdemes a zöldekkel díszíteni. Itt akár a cserepes, nagyobb növényeket is választhatjuk. Kialakíthatunk mini dzsungelt a koktélozós hely körül, ez pedig már önmagában megdobja a hely hangulatát, mivel egy kis szigetet varázsol a enteriőrünkben.

Nagy nap neked esküvő esemény indusztriális különleges esküvőszervezés esküvői dekor enteriőr tervezés esküvőszervező különleges esküvő ipari esküvő minimalista esküvő Boros Kitti

 

Fontos, hogy növény és növény között is óriás különbségek vannak és az összhang eléréséhez nagyon körültekintően kell bánni a különböző növényekkel. Az enteriőr akkor lesz egységes és abban az esetben fog jól mutatni, ha a növények stílusa, harmonizálnak egymással és a helyszínnel is. Éppen ezért maga a naturális, természetközeli stílus melletti elköteleződés már a helyszín választásakor elkezdődik.

Segítség kell a tervezéshez? Elakadtál a szervezési munkákban?

Dolgozzunk együtt a Nagy Napodon!

Elérhetőségeimet és munkáimat www.nagynapneked.hu oldalon is megtaláljátok.

 , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,