Sokan tervezitek, hogy saját kezűleg készítetek dolgokat az esküvőtökre, esetleg csak imádtok mindent ami DIY? Ma egy „Hogyan készíts igazán szuper csokrot esküvőre, ajándékba vagy akár otthonra” bejegyzést hoztam Nektek. Irány a kert! (vagy a virágos… én az utóbbit célzom meg.)

A csokrot összetenni első ránézésre nem is olyan bonyolult. Végülis csak növények, váza és egy jól megválasztott kompozóció kérdése az egész, nem? Hát nem egészen! Ha azt szeretnétek, hogy a csokor tartós legyen és esetleg tovább bírja, mint egy tábla csoki az oviban, vagy ne egy óriási elburjánzott rétnek nézzen ki, akkor bizony van egy – két trükk, amit érdemes betartani.

1. KUTATÓMUNKA

A jó munkához idő és energia kell, ne essetek neki egyből a csokorkészítésnek. Olvasgassatok picit róla, nézelődjetek a neten, ismerjétek meg a virágfajtákat, a színeket, a formájukat. Gyűjtsetek inspirációt és tervezzétek meg gondolatban a csokrot. Elsőre túlzásnak tűnhet a dolog, de hidd el, ha a virágárúsnál próbálod edönteni, hogy milyen színből szeretnéd a csokrot, akkor inkább egy szívárványhoz fog hasonlítani a végeredmény.

Sátras esküvő Nagy nap neked esküvő esemény indusztriális különleges esküvőszervezés esküvői dekor enteriőr tervezés esküvőszervező különleges esküvő ipari esküvő minimalista esküvő Boros Kitti fesztivál esküvő bogém esküvő modern romantikus esküvő

 

2. NE VIDD TÚLZÁSBA

Gondolom beszippantott Titeket a Pinterest és máris profi virágkötőnek készültök, (velem mindig ez van) de próbáljatok meg egy vagy két virágfajtát kiválasztani és azokból megálmodni a kompozíciót. Első nekiugrásra, ez is csodás lesz!

3. A MEGFELELŐ VÁZA

Két típusú ember létezik: Aki a csokorhoz választja a vázát és aki a vázához a csokrot. Bármelyikek is legyetek, körültekintően válasszatok. Vegyétek figyelembe a csokor nagyságán kívül a teret amelybe készül, illetve a helyet, ahová tervezitek. Kár lenne, ha eltörpülne a műalkotás a hatalmas térben.

4. ESZKÖZÖK

Amikre szükségünk lesz az alkotáshoz: ( a virágokon kívül ) olló, szalag, drót, tűzők, vizes oázis. Ezek biztosan alapkellékek.

5. SZÍVÓS NÖVÉNYEK

Ha esküvőre, partyra készülnek a virágok és nem szeretnétek kockáztatni, az esemény előtt 24 órával készítsétek el a csokrot. A virágokat hűvös, árnyékos helyen tartsátok. Tiszta vizet öntsetek a vázákba és azokat a leveleket, amik a vízbe lógnának, várjátok le. Ezzel nyertek egy kis időt nekik.

Sátras esküvő Nagy nap neked esküvő esemény indusztriális különleges esküvőszervezés esküvői dekor enteriőr tervezés esküvőszervező különleges esküvő ipari esküvő minimalista esküvő Boros Kitti fesztivál esküvő bogém esküvő modern romantikus esküvő

 

6. KÉRJ SEGÍTSÉGET

Együtt minden könnyebb. Biztos akad olyan barát és barátnő, aki szívesen asszisztál a nagy napra készített csokrot elkészítésében. Ha pedig már minden startolhat, egy kis minőségellenőrzés sosem árthat, lessétek meg, hogy tényleg egyben maradnak e az alkotások. Több szem többet lát. 🙂

 

Segítség kell a tervezéshez? Elakadtál a szervezési munkákban?
Dolgozzunk együtt a Nagy Napodon!
Elérhetőségeimet és munkáimat www.nagynapneked.hu oldalon megtaláljátok.

 , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,